מתכון לשיפודי עוף טורקיים
Recipe by מערכת Fitness ShopCourse: מתכוני בשר ועוף, מתכונים
Servings
4
servings
Prep time
30
minutes
זמן בישול
40
minutes
Calories
300
קלוריות
Total time
1
hour10
minutesמצרכים
- רכיבים למרינדה:
-
שמן – 6 כפות
-
פפריקה מתוקה – 1 כפית
-
כמון – ½1 כפיות
-
מלח – 1 כף
-
מיץ לימון – 2 כפות
-
רסק עגבניות – 1 כפית
-
שיני שום – 6 (כתושות)
-
קינמון – ⅛ כפית (טחון)
-
צ’ילי – 1 כף (ניתן להשתמש בחצי מהכמות כדי למתן את החריפות)
-
רכיבים לשיפודים:
-
חזה עוף – 1 קג’ (נקי מעצמות)
אופן ההכנה
- אופן הכנת המרינדה:
- בקערה גדולה, ערבבו את כל הרכיבים של המרינדה.
- אופן הכנת השיפודים:
- חתכו את חזה העוף לקוביות, הכניסו אותן לתוך הקערה עם המרינדה וערבבו היטב עד שהן יהיו מצופות מכל צדיהן.
- עטפו את הקערה בניילון נצמד והכניסו אותה למקרר למשך שעתיים. ניתן גם להניח למרינדה להמתין במקרר במשך לילה שלם במקרים בהם אתם מעוניינים להתחיל בהכנות לארוחה יום לפני.
- חממו את התנור שלכם ל-180° מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה (אין צורך לשמן אותה).
- הוציאו את הקערה עם העוף מהמקרר והניחו את קוביות חזה העוף על התבנית (ניתן להשחיל אותן על שיפודים לפני כן). הכניסו לתנור עד להשחמה מכל הצדדים, הוציאו והגישו חם.