מתכון לשיפודי עוף טורקיים

קשה למצוא אדם שלא אוהב גרסה כזו או אחרת של שיפודים, ועם המתכון הבא תוכלו להכין מנה טעימה במיוחד ועשירה בחלבון - חזה עוף. הגישו אותה בפיתה, לאפה (קמח מלא) או כל לחם אהוב אחר ותהיו בטוחים שכל הטועמים ילקקו את האצבעות.

תוכן עניינים

מתכון לשיפודי עוף טורקיים

Recipe by מערכת Fitness ShopCourse: מתכוני בשר ועוף, מתכונים
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
זמן בישול

40

minutes
Calories

300

קלוריות
Total time

1

hour 

10

minutes

מצרכים

  • רכיבים למרינדה:
  • שמן – 6 כפות

  • פפריקה מתוקה – 1 כפית

  • כמון – ½1 כפיות

  • מלח – 1 כף

  • מיץ לימון – 2 כפות

  • רסק עגבניות – 1 כפית

  • שיני שום – 6 (כתושות)

  • קינמון – ⅛ כפית (טחון)

  • צ’ילי – 1 כף (ניתן להשתמש בחצי מהכמות כדי למתן את החריפות)

  • רכיבים לשיפודים:
  • חזה עוף – 1 קג’ (נקי מעצמות)

אופן ההכנה

  • אופן הכנת המרינדה:
  • בקערה גדולה, ערבבו את כל הרכיבים של המרינדה.
  • אופן הכנת השיפודים:
  • חתכו את חזה העוף לקוביות, הכניסו אותן לתוך הקערה עם המרינדה וערבבו היטב עד שהן יהיו מצופות מכל צדיהן.
  • עטפו את הקערה בניילון נצמד והכניסו אותה למקרר למשך שעתיים. ניתן גם להניח למרינדה להמתין במקרר במשך לילה שלם במקרים בהם אתם מעוניינים להתחיל בהכנות לארוחה יום לפני.
  • חממו את התנור שלכם ל-180° מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה (אין צורך לשמן אותה).
  • הוציאו את הקערה עם העוף מהמקרר והניחו את קוביות חזה העוף על התבנית (ניתן להשחיל אותן על שיפודים לפני כן). הכניסו לתנור עד להשחמה מכל הצדדים, הוציאו והגישו חם.
שתף את הפוסט הזה
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
לקריאה נוספת
מתכונים עם אבקת חלבון
ארטיק חלבון

מחפשים ממתק מזין ומרענן אחרי האימון? ארטיק חלבון טעים, בריא ועשיר להכנה קלה ב-5 דקות!

ראו הוזהרתם, ממכר ביותר!

קרא עוד »