חזה עוף בצ‘ילי וליים

בשר העוף מכיל מרכיבים בריאותיים חשובים ובייחוד ברזל, ויטמין B12 ,אבץ, ניאצין וויטמין B6. לצורך מניעת צריכה עודפת של קלוריות, שומן רווי וכולסטרול, מומלץ לאכול את העוף ללא העור.

תוכן עניינים

חזה עוף בצ‘ילי וליים

Recipe by מערכת Fitness-ShopCourse: מתכונים
מנות הגשה

4

מנות
זמן הכנה

30

minutes
זמן בישול

40

minutes
קלוריות

400

קלוריות

מתכון לחזה עוף בצ‘ילי וליים

מצרכים:

  • 1 ק”ג חזה עוף 

  • חצי כוס מיץ ליים/ לימון

  • 3 כפיות גרידת ליים/ לימון

  • 3 כפות שמן זית

  • 2 פלפלים חריפים קצוצים דק

  • 4 כפות כוסברה קצוצה דק

  • מעט מלח

  • כף דבש

  • 4 שיני שום קצוצות דק

אופן ההכנה:

  • שוטפים את העוף ומייבשים עם מטליות נייר סופג. 
  • מערבבים היטב עם מטרפה את כל מרכיבי המרינדה.
  • מוסיפים את העוף למרינדה ומערבבים היטב עד שכל חלקי העוף מכוסים.
  • משרים למשך שעתיים לפחות.
  • משמנים מעט את הגריל וצולים עליו את הבשר
  • מוסיפים שום, כוסברה ופלפלי חלפינו מהמרינדה על חזה העוף תוך כדי הצלייה וצולים משני הצדדים עד שהעוף מזהיב.

הערות:

  • ניתן לצלות גם על מחבת פסים.
שתף את הפוסט הזה
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
לקריאה נוספת
מתכונים
מתכון לשיפודי עוף טורקיים

קשה למצוא אדם שלא אוהב גרסה כזו או אחרת של שיפודים, ועם המתכון הבא תוכלו להכין מנה טעימה במיוחד ועשירה בחלבון – חזה עוף. הגישו אותה בפיתה, לאפה (קמח מלא) או כל לחם אהוב אחר ותהיו בטוחים שכל הטועמים ילקקו את האצבעות.

קרא עוד »