מתכון דג סלמון אפוי בתנור

דג הסלמון עשיר בחלבון, עשיר באומגה 3 ודל בשומן ובכספית. מתכון מנצח לדג סלמון אפוי בתנור
מתכון-דג-סלמון-אפוי-בתנור.jpg

תוכן עניינים

מתכון דג סלמון אפוי בתנור

Recipe by מערכת Fitness-Shop
כמות מנות

7

מנות
זמן הכנה

30

minutes
זמן בישול

40

minutes
קלוריות

300

קלוריות

מצרכים

  • למרינדה
  • חמישה שיני שום קצוצות

  • שלוש כפות שמן זית

  • שתי כפות רוטב טריאקי 

  • שתי כפות רוטב צ’ילי מתוק

  • שתי כפות רוטב סויה בסגנון סיני

  • מיץ מחצי לימון

  • שתי כפות סילאן

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • לקראסט של עשבי התיבול
  • 20 עלי נענע, ללא הגבעול

  • חצי צרור פטרוזיליה

  • חצי צרור כוסברה

  • חמישה שיני שום שלמות

  • חצי כוס פיסטוקים קלופים( 50 גרם)

  • חצי כוס פרורית זהב(50 גרם) להוסיף ידנית בסוף

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • ארבע כפות שמן זית

  • פלפל ירוק חריף ללא גרעינים

  • חצי כוס אגוזי מלך (50 גרם)

אופן ההכנה

  • לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.
  • הכנת המרינדה:
  • בנפרד ערבבו בקערה את חומרי המרינדה.
  • ליצוק או לטבול את נתחי הסלמון במרינדה ולהניח במקרר במשך כ- 30 דקות לפחות לספיגת הטעמים.
  • רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליו את דגי הסלמון. ואת שארית הרוטב ליצוק על הנתחים.
  • הכנת הקראסט:
  • במעבד מזון לטחון פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום,פלפל חריף, אגוזים,פיסטוקים ו4 כפות שמן זית לתערובת קצוצה אך לא קצוצה מדי ולהעביר לקערה, להוסיף פרורי לחם, מלח ופלפל ולערבב היטב.
  • יש לכסות את כל נתחי הסלמון בשכבה דקה של חצי ס”מ מהקראסט.
  • לאפות בתנור במשך 15-20 דקות עד שהסלמון עשוי – חשוב לשים לב ולא לייבש את הדג.
  • ליצוק מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הסלמון ויש לכם להגשה, מנת דג סלמון אפוי בתנור מטורפת וטעימה.
שתף את הפוסט הזה
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
לקריאה נוספת
מתכון-לתבשיל-פרגיות-עם-קישואים-במחבת-300x201.jpg
מתכונים
מתכון לתבשיל פרגיות עם קישואים במחבת

אם אתם אחרי אימון ולא מתחשק לכם לאכול מנה עתירה בקלוריות, כדאי שתכירו את המתכון הבא!
מנה טעימה במיוחד המכילה חלבונים וירקות שמזינים את הגוף. המנה הבריאה הזו קלה ומהירה להכנה ותהפוך לאחד מהמנות המועדפות עליכם. תהנו 🙂

קרא עוד »
מתכון-לשיפודי-עוף-בנוסח-טורקי-300x201.jpg
מתכונים
מתכון לשיפודי עוף טורקיים

קשה למצוא אדם שלא אוהב גרסה כזו או אחרת של שיפודים, ועם המתכון הבא תוכלו להכין מנה טעימה במיוחד ועשירה בחלבון – חזה עוף. הגישו אותה בפיתה, לאפה (קמח מלא) או כל לחם אהוב אחר ותהיו בטוחים שכל הטועמים ילקקו את האצבעות.

קרא עוד »