מתכון לביצה עלומה עם שעועית שחורה ובטטה

מתכון לביצה עלומה ושעועית שחורה המונחות על בטטה אפויה - מנה טעימה, בריאה עשירה בחלבונים - ללא כל ספק אחת המנות שתהפוך להיות אהובה עליכם במיוחד.

תוכן עניינים

מתכון לביצה עלומה עם שעועית שחורה ובטטה

Recipe by מערכת Fitness-ShopCourse: מתכונים, מתכונים טבעוניים
כמות מנות

4

מנות
זמן הכנה

1

hour 

30

minutes
זמן בישול

1

hour 
קלוריות

270

קלוריות

מתכון לביצה עלומה ושעועית שחורה המונחות על בטטה אפויה

מצרכים

  • בטטות – 4 (בינוניות)

  • ביצים – 4

  • שעועית שחורה – 1 כוס (מבושלת)

  • גבינת אמנטל – 100 גר’ (מגורדת)

  • שמן זית – 1 כפית

  • מיץ לימון – מ-½ לימון

  • ארוגולה – חופן (עלים טריים)

  • מלח – לפי הטעם

אופן ההכנה

  • חוררו את הבטטות בעזרת מזלג.
  • הכניסו את הבטטות לתנור שחומם מראש ל-230° מעלות ורופד בנייר אפייה. אפו במשך 30 דקות.
  • הנמיכו את חום התנור ל-180° מעלות ואפו במשך 30 דקות נוספות.
  • הוציאו את הבטטות מהתנור והמתינו שיתקררו מעט. חתכו חריץ עמוק לאורכן ופתחו אותן.
  • אל הבטטות הכניסו את הגבינה והשעועית, והכניסו לתנור למספר דקות נוספות עד אשר הגבינה תותך.
  • זהו בדיוק הזמן להכין את הביצים העלומות.
  • הרתיחו סיר מים עם מעט חומץ.
  • שברו את הביצה לתוך קערית קטנה.
  • בעזרת כף, צרו מערבולת בסיר המים, והניחו במרכזה את הביצה בעדינות.
  • אחרי 3 דקות הביצה תהיה מוכנה. שלפו אותה מהמים בעדינות. יש להכין את הביצים אחת אחת, ולא כולן יחד.
  • תבלו את האורוגולה במלח ומיץ הלימון, והניחו מעל לבטטה. מעל האורוגולה הניחו את הביצה.

הערות

  • בתיאבון 🙂
שתף את הפוסט הזה
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
לקריאה נוספת
מתכונים
פנקייק חלבון

פנקייק חלבון בריא במיוחד! אפשר לשמור על הגזרה גם בלי לוותר על המתוק. נשמע לכם לא הגיוני? תופתעו. מתכון מפנק לקרפ חלבון טעים ובריא במיוחד. להכין ב-5 דקות←

קרא עוד »
מתכונים
סלט קינואה אפונה ירוקה וטופו צרוב

אחת הטענות הרווחות בחדר הכושר הוא שלטבעונים אין מספיק חלבון במזונות שהם אוכלים, ושאי אפשר ממש להתבסס על מזון צמחי כאשר אתה רוצה לבנות מסת שריר. Fitness Shop מנפצת לכם את המיתוס ומביאה לכם מתכון מנצח ועשיר בחלבון שיגרום לכם ללקק את האצבעות

קרא עוד »
מתכונים
מתכון לשיפודי עוף טורקיים

קשה למצוא אדם שלא אוהב גרסה כזו או אחרת של שיפודים, ועם המתכון הבא תוכלו להכין מנה טעימה במיוחד ועשירה בחלבון – חזה עוף. הגישו אותה בפיתה, לאפה (קמח מלא) או כל לחם אהוב אחר ותהיו בטוחים שכל הטועמים ילקקו את האצבעות.

קרא עוד »