מתכון לסלט עדשים עם ירקות

אם מתחשק לכם לאכול מנה בריאה, קלילה ועשירה בוויטמינים ובחלבון, כדאי לכם לנסות את סלט העדשים המושלם שלפניכם.

תוכן עניינים

מתכון לסלט עדשים עם ירקות

Recipe by מערכת Fitness Shop
מספר מנות

2

מנות
זמן הכנה

50

minutes
זמן בישול

30

minutes
קלוריות

110

קלוריות
Total time

1

hour 

10

minutes

מצרכים

  • עדשים ירוקות – 120 גרם (מיובשות)

  • קישוא – 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)

  • פלפל אדום – 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)

  • עגבנייה – 1 (שטופה וחתוכה לקוביות בינוניות)

  • אבוקדו – 1 (קלוף, מגולען וחתוך לקוביות בינוניות)

  • בזיליקום – חופן עלים (קצוצים)

  • מיץ לימון – מ-½ לימון

  • שמן זית – 2 כפות

  • מלח – לפי הטעם

אופן ההכנה

  • אל סיר בגודל בינוני הכניסו את העדשים המיובשות, מלאו מים קרים עד לגובה של 4-5 ס”מ מעליהן ובשלו במשך 25-30 דקות ללא תוספת מלח. בסיום הבישול, סננו ושטפו אותן.
  • בינתיים בזמן שהעדשים מתבשלות, חממו שמן זית במחבת גדולה וטגנו בה את הקישואים ואת הפלפל האדום במשך כ-15 דקות.
  • לאחר שכל המרכיבים של המנה מוכנים, העבירו אל תוך קערה גדולה את הירקות המטוגנים ושלבו אותם יחד עם העדשים הירוקות.
  • ערבבו בעדינות, הוסיפו את שאר מרכיבי המנה כולל התבלינים וערבבו שוב הכל יחד.
    טעמו ושפרו טעמים אם צריך והגישו למרכז השולחן.
שתף את הפוסט הזה
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
לקריאה נוספת
מתכונים
מתכון לשיפודי עוף טורקיים

קשה למצוא אדם שלא אוהב גרסה כזו או אחרת של שיפודים, ועם המתכון הבא תוכלו להכין מנה טעימה במיוחד ועשירה בחלבון – חזה עוף. הגישו אותה בפיתה, לאפה (קמח מלא) או כל לחם אהוב אחר ותהיו בטוחים שכל הטועמים ילקקו את האצבעות.

קרא עוד »