מתכון לסלט עדשים עם ירקות
Recipe by מערכת Fitness Shop
מספר מנות
2
מנות
זמן הכנה
50
minutes
זמן בישול
30
minutes
קלוריות
110
קלוריות
Total time
1
hour10
minutesמצרכים
-
עדשים ירוקות – 120 גרם (מיובשות)
-
קישוא – 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)
-
פלפל אדום – 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)
-
עגבנייה – 1 (שטופה וחתוכה לקוביות בינוניות)
-
אבוקדו – 1 (קלוף, מגולען וחתוך לקוביות בינוניות)
-
בזיליקום – חופן עלים (קצוצים)
-
מיץ לימון – מ-½ לימון
-
שמן זית – 2 כפות
-
מלח – לפי הטעם
אופן ההכנה
- אל סיר בגודל בינוני הכניסו את העדשים המיובשות, מלאו מים קרים עד לגובה של 4-5 ס”מ מעליהן ובשלו במשך 25-30 דקות ללא תוספת מלח. בסיום הבישול, סננו ושטפו אותן.
- בינתיים בזמן שהעדשים מתבשלות, חממו שמן זית במחבת גדולה וטגנו בה את הקישואים ואת הפלפל האדום במשך כ-15 דקות.
- לאחר שכל המרכיבים של המנה מוכנים, העבירו אל תוך קערה גדולה את הירקות המטוגנים ושלבו אותם יחד עם העדשים הירוקות.
- ערבבו בעדינות, הוסיפו את שאר מרכיבי המנה כולל התבלינים וערבבו שוב הכל יחד.
טעמו ושפרו טעמים אם צריך והגישו למרכז השולחן.