מתכון לסלט עדשים עם ירקות
Recipe by מערכת Fitness Shopמספר מנות
2
מנותזמן הכנה
50
minutesזמן בישול
30
minutesקלוריות
110
קלוריותTotal time
1
hour10
minutesמצרכים
עדשים ירוקות – 120 גרם (מיובשות)
קישוא – 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)
פלפל אדום – 1 (שטוף וחתוך לקוביות בינוניות)
עגבנייה – 1 (שטופה וחתוכה לקוביות בינוניות)
אבוקדו – 1 (קלוף, מגולען וחתוך לקוביות בינוניות)
בזיליקום – חופן עלים (קצוצים)
מיץ לימון – מ-½ לימון
שמן זית – 2 כפות
מלח – לפי הטעם
אופן ההכנה
- אל סיר בגודל בינוני הכניסו את העדשים המיובשות, מלאו מים קרים עד לגובה של 4-5 ס”מ מעליהן ובשלו במשך 25-30 דקות ללא תוספת מלח. בסיום הבישול, סננו ושטפו אותן.
- בינתיים בזמן שהעדשים מתבשלות, חממו שמן זית במחבת גדולה וטגנו בה את הקישואים ואת הפלפל האדום במשך כ-15 דקות.
- לאחר שכל המרכיבים של המנה מוכנים, העבירו אל תוך קערה גדולה את הירקות המטוגנים ושלבו אותם יחד עם העדשים הירוקות.
- ערבבו בעדינות, הוסיפו את שאר מרכיבי המנה כולל התבלינים וערבבו שוב הכל יחד.
טעמו ושפרו טעמים אם צריך והגישו למרכז השולחן.